5 redenen om over te stappen naar LED!

De meeste mensen thuis zijn al overgeschakeld naar LED maar veel kantoren en loodsen hebben nog steeds TL lampen of zelfs gloeilampen. In deze blog zal ik 5 redenen geven waarom iedereen moet overstappen naar LED.

1. Energiezuinig

Een LED lamp is ongeveer 90% zuiniger een gloeilamp. Het is daarom ook logisch dat de LED lamp op de lange termijn een stuk goedkoper is dan een gloeilamp. Dit zal in de toekomst nog meer het geval zijn aangezien de energieprijzen elk jaar stijgen. De LED lamp is dus beter voor je portemonnee en de natuur.

 2. Meteen licht

Een groot irritatiepunt van de gloeilamp, spaarlamp en TL lamp  is dat deze enige opwarm tijd nodig hebben. Voor dat deze zijn opgewarmd geven zij geen volledig licht. De LED lamp heeft hier geen last van en geeft vanaf de eerste seconde volledig licht.

3. Dimbaar

TL buizen zijn bijna niet te dimmen. LED lampen zijn echter wel goed te dimmen en komen vaak met een standaard dim-functie. Door de ingebouwde dimmer kan je het licht helemaal naar je eigen hand zetten.

 4. Geen trillend licht

TL verlichting en spaarlampen hebben frequentie trillingen, deze trillingen kunnen vermoeiend zijn voor de ogen. Het is daarom ook erg verstandig om op kantoor, in de loods of welke werkvloer dan ook de TL lamp te vervangen voor een LED-paneel. Hierdoor zullen je werknemers minder vermoeid raken.

5. Lange levensduur

Een LED lamp is ongeveer 6 keer zo duur als een traditionele lamp. Maar als je denkt dat een traditionele lamp de voordeligere optie is heb je het mis. Een LED lamp gaat namelijk 25 keer langer mee dan een traditionele lamp. Op de lange termijn is een LED lamp dus veel goedkoper, deze gaat langer mee en is een stuk zuiniger.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *