Aandachtspunten bij het kiezen van een panel PC

Met een industriële panel pc is te voldoen aan de industrie 4.0 toepassing. Dit betekent dat vocht, stof, extreme temperaturen, schokken en vibraties geen effect hoeven te hebben. Daarnaast is het zo dat er veel connectiviteit, processormogelijkheden en montageopties zijn. Met deze 7 stappen kies je de beste optie.

1. Kiezen voor fanless

Pc’s zonder ventilatie zijn heel aantrekkelijk wanneer je met veel stof en vuil te maken hebt. De zwevende deeltjes kunnen dan niet in de behuizing terechtkomen. Dit kan veel onderhoud en downtime besparen. Dit kan ook op andere plekken een voordeel zijn. Minder storing en minder stilstand maar wel een langer leven, is natuurlijk wel heel aantrekkelijk.

2. Het soort touchscreen

Wanneer je voor panel pc’s kiest, dan heb je de keuze uit capacitive of resistive. Het heeft vooral te maken met de wijze waarop input wordt gedetecteerd. Capacitive betekent dat een elektronisch veld van het menselijk lichaam wordt gebruikt. Denk aan hoe smartphones dit doen. Een resistive scherm reageert juist op fysieke druk. Die kan je dus ook met handschoenen aan in een fabriek of de zorg gebruiken. Ze zijn bovendien meer tastbaar.

3. De locatie

Het is ook belangrijk om een goede plek te kiezen. Je moet dit eigenlijk al weten voor je de panel pc koopt. Misschien ga je deze integreren in een andere machine, of zet je deze juist apart. Zorg dat je weet hoe alle dimensies van het systeem zijn om precies op maat te kunnen installeren.

4. De IP rating

De IP-rating kan van waarde zijn. Dit hangt af van waar je deze panel pc gaat gebruiken. Dit geeft namelijk aan hoe effectief het stof, vocht en water kan buiten houden. Het is dus ook belangrijk om goed te weten wat de rating is en hoe je deze moet lezen om een compleet beeld te vormen. Let ook op dat de hoogste rating per onderdeeltje kan verschillen.

5. Formaat van het touchscreen

Panel PC kennen veel formaten. Daarom is het ook mogelijk om precies aan de toepassing aan te passen. Dit betekent wel dat je ook rekening hiermee moet houden bij de montage, bijvoorbeeld op een standaard of arm. Door alles eerst goed te meten en goed na te denken over de toepassing, kan je er zeker van zijn dat je de best mogelijke optie eruit kan halen voor jezelf. Dit levert uiteindelijk natuurlijk ook veel meer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *