De voordelen van het metaal met superkrachten

Roestvrij staal is een metaal dat overal op de wereld wordt gebruikt. Het is een metaal dat door verschillende toevoegingen zoals chroom, superkrachten heeft gekregen. Hieronder worden deze superkrachten uitgelegd. Ook de voordelen zullen nog benoemd worden.  

Een metaal met superkrachten 

Een van de meest unieke eigenschappen van roestvrij staal is het vermogen om zichzelf te genezen. Het chroomgehalte zorgt voor de vorming van een onzichtbare chroomoxidefilm op het oppervlak van het staal. Als het beschadigde roestvrij staal wordt blootgesteld aan zuurstof wordt het zelfherstellend, zelfs bij mechanische en chemische schade. Wanneer andere elementen, zoals nikkel, stikstof en molybdeen tijdens het productieproces worden toegevoegd, worden deze corrosiebestendige eigenschappen verhoogd. Hoewel er momenteel meer dan 60 verschillende soorten roestvrij staal beschikbaar zijn om uit te kiezen, vallen ze allemaal netjes in vijf verschillende klassen die worden geïdentificeerd door de legeringselementen die worden toegevoegd om hun eigenschappen te verbeteren of te versterken. 

De voordelen van RVS 

Roestvrij staal biedt een onderhoudsarm, corrosiebestendig en mooi materiaal dat bij veel commerciële toepassingen eerste keus is. De legering kan worden verwerkt tot roestvrijstalen platen, staven, draad, vellen en buizen, waardoor het materiaal perfect is voor gebruik bij het maken van chirurgische instrumenten, industriële apparatuur, hardware, kookgerei en bestek en nog veel meer. 

Een ander groot voordeel van het gebruik van rvs-materialen is het aanzienlijke voordeel in verhouding tot het gewicht ten opzichte van andere materiaalopties. Naast het unieke vermogen van roestvrij staal om corrosie, hitteschade en chemische schade te weerstaan, is het staal ook nog eens sterker dan andere stalen. Er hoeft dus minder RVS gebruikt te worden voor hetzelfde resultaat. Hierdoor is de metaalbewerking van RVS relatief goedkoop.   

Naast dit alles is roestvrij staal ook nog eens 100% recyclebaar. In de milieubewuste wereld van vandaag maken deze voordelen roestvrij staal een welkome keuze voor milieuvriendelijke bouwprojecten.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *