Goed voorbereid zaken doen? Doe een kredietcheck!

Ben je in gesprek met een potentiële klant? Dan is dit wellicht een mooie kans om je business verder uit te breiden. Toch is enige voorzichtigheid geboden, want niet iedere klant is ook echt financieel gezond. Wel een dienst of product leveren en niet betaald krijgen, dat wilt iedere ondernemer uiteraard voorkomen. Toch hebben ondernemers nog altijd vaak te maken met niet-betalende klanten. Zeker weten dat de klant met wie je in zee wilt gaan, ook zijn financiële zaakjes goed op orde heeft? Doe een (online) kredietcheck en leer je financiële positie van een persoon of onderneming kennen!

Kredietcheck, wat is dat?

Met een kredietcheck krijg je inzicht in de kredietwaardigheid, ofwel mate van financiële betrouwbaarheid, van (potentiële) klanten. Zo krijg je middels een kredietcheck inzicht in je jaarcijfers, vastgoedgegevens en het betaalgedrag. Daarnaast krijg je informatie over concernrelaties en overige waarnemingen als eventueel faillissement en onder curatele stelling. Iedere kredietcheck wordt afgesloten met een kredietadvies.

Waarom een kredietcheck doen?

Nieuwe klanten of partners helpen je eigen business vooruit, mits ze hun verplichtingen nakomen. Om het risico hierop te verkleinen, is een kredietcheck doen meer dan verstandig. Hiermee weet je vooraf met wie je zaken doet. Mocht de kredietwaardigheid van (potentiële) klanten niet optimaal zijn, dan kan dit ook de basis vormen voor betalingsafspraken. Blijkt uit de kredietcheck dat de klant vaker financiële problemen heeft gehad, dan kun je afspreken dat je past levert nadat er betaling heeft plaatsgevonden. 

Samenvattend, kun je door een kredietcheck te doen financiële risico’s verkleinen. Je weet waar je aan toe bent en tot welk bedrag het raadzaam is om zaken te doen. Daarnaast hoef je minder geld en energie te steken in het najagen van openstaande betalingen.

Waarom zijn de kosten van een kredietcheck?

Een kredietcheck is een kleine investering, maar kan een groot resultaat leveren. Met een kredietcheck verklein je immers een groot financieel risico, wat kan oplopen tot duizenden euro’s en meer. 

Er zijn verschillende bedrijven waar je een kredietcheck kunt doen. Zo zijn er veel incassobureaus die een (online) kredietcheck aanbieden. Bij Credifin bijvoorbeeld, kun je voor slechts € 59,- een uitgebreid onderzoek instellen waarbij je alles te weten komt van een onderneming of persoon. 

Vooraf weten of de persoon of onderneming met wie je zaken wilt doen ook echt kredietwaardig is? Doe een kredietcheck en voorkom financiële problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *