Je zwembad warm houden

Als je moeite hebt om je zwembad schoon te houden, overweeg dan een zwembadtent kopen. Een zwembadtent is eigenlijk een tent om je buitenzwembad mee af te dekken. Het is een handig zwembadaccessoire dat je kunt gebruiken om je zwembadwater te beschermen tegen vogelpoep, milieuafval zoals gedroogde bladeren, twijgen en dergelijke. Maar meer dan alleen om het water schoon te houden, zijn er nu zwembadtenten van Sunnytent met verwarmingstechnologie om je zwembadwater warm te houden. Het hebben van warm water om te zwemmen is een must als het zomerseizoen voorbij is. Zo kun je ook in de koudere seizoenen blijven genieten van het zwemmen.

 

Hoe houdt een zwembadtent het zwembadwater warm?

Het is ongelooflijk om te weten dat er nu technologie is die echt warm water in het zwembad kan houden. Het materiaal dat Sunnytent gebruikt is niet alleen het typische tentmateriaal dat gebruikt wordt om te kamperen. De folie van de Sunnytent is thermisch, en daardoor wordt de afvoer van warmte voorkomen. Hierdoor verliest het weinig temperatuur tijdens koelere nachten. Naast het thermische materiaal helpt het ook om het warme water op temperatuur te houden door het basisonderhoud van het zwembadwater.

 

Stap voor stap procedure

Als eigenaar van een zwembadtent hoef je alleen maar te zorgen dat je de tent direct na het zwemmen weer dicht doet. Zet overdag de pomp aan om de verwarmde bovenlaag goed te mengen met de koudere onderlaag. Het water neemt dan de maximale hoeveelheid warmte op. Schakel de pomp niet ’s avonds of ’s nachts in. Stilstaand water zorgt voor de minste warmte. Dit principe geldt zelfs voor een kopje koffie als je het niet mixt. Het blijft langer warm dan wanneer je mixt. Al met al heeft het gebruik van een zwembadtent enorm veel voordelen en wordt het sterk aangeraden als je je zwembad warm en schoon wilt houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *