Tips om je leraren team te versterken

We brengen heel veel tijd door met onze collega’s. Je ziet ze vaker dan de meeste vrienden en familie en je moet veel samenwerken. Soms verloopt een samenwerking niet altijd soepel en kunnen er weleens conflicten voorkomen. Om je team te versterken en de communicatie te verbeteren delen we hieronder een aantal tips. Zo kun je nog meer van elkaar leren en heb je nog meer plezier in je werk!

Leer van elkaar

Niemand houdt ervan als hen steeds wordt verteld wat te doen. Wel staan mensen open voor het leren van nieuwe dingen en inspiratie op te doen. Plan iedere twee weken een teammeeting in waarin je samen nieuwe doelen vaststelt. Hierin deel je ook wat wel en niet goed ging en wat de volgende keer beter kan. Door naar iedereen te luisteren en vragen te stellen leer je enorm van elkaar. Je zult je verbazen hoe anders een situatie eraan toe kan gaan bij je collega.

Persoonlijke groei

Zorg er als manager voor persoonlijke groei te stimuleren en ondersteunen. Hiermee wordt niet alleen professionele groei bedoelt. Persoonlijke groei is verbonden aan drie aspecten: gezondheid, carrière en gewoonten. Houd met elke collega iedere maand een gesprek waarin hij of zij deelt hoe het op elk vlak gaat. Ook kun je samen nieuwe doelen voor de volgende maand vaststellen en kun je terugblikken op afgelopen maand. Dit doe je op elk gebied en zo herken je ook sneller conflicten en kun je op tijd handelen.

Workshops en nieuwe manier van werken

Bij teambuilding horen verschillende uitjes. Uitjes bij het vieren van het behalen van doelen samen en uitjes waar je samen nog sterker wordt. Denk bijvoorbeeld aan een workshop bij Lean Six Sigma waar je direct gebruik kunt maken van de tools die je tijdens de workshop leert. Ook kun je nieuw lesmateriaal aanschaffen waar je als team gebruik van kunt maken. Je kunt samen experimenteren en nadat iedereen het nieuwe lesmateriaal heeft uitgeprobeerd kun je bespreken wat beter kan en wat als prettig wordt ervaren door de leerlingen.

Communicatie

Communication is key, overal. Iedereen heeft zijn eigen manier van communiceren en dit kan weleens lastig zijn in een groter team. Bespreek met zijn allen wat de prettigste manier van communiceren is voor iedereen. Zo voorkom je grote conflicten en kun je veel leren van elkaar. Je kunt er ook voor kiezen om de zo veel tijd iets nieuws uit te proberen en te kijken hoe dit is voor het team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *