Verzeker jezelf tegen inkomstenverlies!

Verzeker jezelf tegen inkomstenverlies!

Als jouw bedrijf aan klanten levert op krediet, brengt dat risico’s met zich mee. Deze risico’s kun je verminderen en je kunt je verzekeren tegen de schade die je oploopt als het mis gaat.

Risico inschatten en verminderen

Bij het leveren op krediet is er een risico dat klanten te laat of helemaal niet betalen. Dit is erg vervelend maar er zijn gelukkig manieren en bedrijven die helpen om debiteurenrisico in te schatten, beperken en af te dekken wanneer dit nodig is. Deze bedrijven helpen bij het inzichtelijk maken van jouw debiteuren portfolio. Dit is erg belangrijk want een vierde van alle faillissementen zijn veroorzaakt door te laat of niet betalende debiteuren. Bedrijven die debiteurenbeheer aanbieden geven bijvoorbeeld een kredietwaarde voor de nieuweklant en op basis daarvan kun je beslissen of je met ze in zee gaat of niet en of er extra verzekering nodig zijn als je het wél doet. Zo kun je bijvoorbeeld een maximumbedrag vaststellen wat acceptabel is voor een openstaande betaling, gebaseerd op deze krediet score.

Verzekeren

Naast het inschatten van het risico kun je ook nog verzekeren tegen de schade die niet betalende klanten jou kunnen toedoen. Dit kan met een kredietverzekering. De kredietverzekeraar gaat dan niet de rekening innen bij de klant maar vergoed de schade en jouw inkomstenverlies wanneer de klant niet kan betalen omdat deze bijvoorbeeld zelf failliet is. Dit soort verzekering wordt vooral gebruikt door exporterende bedrijven maar kan voor elk soort bedrijf nuttig zijn. Een kredietverzekering kan makkelijk op maat gemaakt worden bij een goede verzekeraar. Ook kan een goede kredietverzekering zorgen voor een kortere betalingsduur en verbetert het zo de cashflow in jouw bedrijf.

Op deze manier, door de risico’s te verminderen en je te verzekeren tegen schade, heb je als ondernemer weer een zorg minder aan je hoofd en weet je zeker dat je geen onnodig inkomstenverlies lijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *