Voorkom hoge abonnementskosten voor uw mobiele telefoon

Mobiele telefoons zijn met onze huidige levensstijl onmisbaar geworden. We gebruiken ze al lang niet meer alleen om te bellen. De huidige mobiele telefoons worden steeds geavanceerder en leveren steeds beter beeld en geluid waardoor er zelfs online vergaderd kan worden via het mobiele netwerk. Al dat streamen kan er wel voor zorgen dat de datalimiet sneller wordt bereikt. Extra data kopen kan uiteraard altijd maar wanneer u veel gebruik maakt van streamingsdiensten bent u wellicht beter uit met sim only onbeperkt internet

Hoeveel MB data gebruikt u?

Om een idee te krijgen van uw datagebruik kunt u een handige online rekenhulp gebruiken. Door antwoord te geven op een paar eenvoudige vragen over uw gebruik geeft deze rekenhulp u een uitkomst voor het beste abonnement. Om uw data te berekenen telt u alleen die data die u gebruikt via 3G of 4G. Data die u verbruikt via Wi-Fi telt hierbij dus niet mee. Als voorbeeld nemen we een gebruiker die vooral vaak e-mailt en sites bekijkt via 4G en daarnaast ook regelmatig foto’s post. In zo’n geval heeft u genoeg aan 1GB data. Wanneer dezelfde persoon daarnaast vaak video of muziek streamt heeft hij al gauw 10 GB aan data nodig. Dat streamen doet u dus bij voorkeur via Wi-Fi.

Kies een ruime databundel

Een ruime databundel is altijd aan te raden. Vaker zijn deze in verhouding ook nog goedkoper dan de kleinere bundels. Wanneer u uiteindelijk toch een stuk minder blijkt te verbruiken kunt u dit zelf online aanpassen. Op deze manier betaald u nooit teveel voor zaken die u niet gebruikt heeft. Vaak heeft de Sim only aanbieder ook een app waarbij u gemakkelijk het dataverbruik kunt bijhouden en bijstellen. Dit is per maand gratis aan te passen.

Sim Only

Steeds vaker wordt door gebruikers een sim only abonnement gebruikt. Na twee jaar loopt het abonnement dat bij het toestel werd geleverd af. De huidige mobiele telefoons hebben echter een veel langere levensduur dan twee jaar en dan bent u vaak een stuk goedkoper uit met het gebruik van een Sim Only. Ook wanneer u een toestel via een verkoopsite heeft gekocht of van iemand heeft overgenomen kunt u kiezen voor Sim Only. Sim only bij Simyo werd al vaak door de consumentenbond uitgeroepen tot beste keuze door hun uitgebreide mogelijkheden en goede prestaties op het gebied van mobiele telefonie. In samenwerking met Simyo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *