Waarin schuilt de meerwaarde van ISO certificering?

Er kan vandaag de dag worden vastgesteld dat menig aantal opdrachtgevers er de voorkeur aan geven om uitsluitend nog samen te werken met bedrijven die ISO gecertificeerd zijn. Deze voorkeur is het gevolg van verschillende zaken die door ISO worden gegarandeerd op vlak van processen, structuren en efficiëntie. Bovendien is het zo dat ISO certificering er om bekend staat internationaal erkend te worden. Dit zorgt ervoor dat u als bedrijf welke ISO gecertificeerd is niet alleen over meer mogelijkheden beschikt in eigen land, maar mogelijks ook in het buitenland. Bent u ook wel geïnteresseerd in ISO certificering, maar wilt u graag allereerst te weten komen welke voordelen hier nu precies allemaal aan verbonden zijn? Dat is perfect mogelijk. We stellen de voordelen graag aan u voor hier op deze pagina!

Optimalisatie van de bedrijfsprocessen

In eerste instantie zult u kunnen vaststellen dat ISO certificering ervoor zorgt dat u kunt rekenen op een optimalisatie van uw bedrijfsprocessen. Dit is echter niet alles. Daarnaast zal er eveneens extra structuur worden aangebracht en is het mogelijk om de efficiëntie van uw onderneming aanzienlijk te verbeteren. Een ander voordeel dat ISO certificering op intern vlak met zich meebrengt heeft betrekking tot het feit dat ze helpt om potentiële risico’s in kaart te brengen. Op deze manier kan er meteen op de meest efficiënte wijze op worden geanticipeerd. Voor het management doet de ISO tot slot vooral dienst als hulpmiddel welke een cruciale rol zal spelen bij het optimaliseren van de organisatie in kwestie.

Een ISO certificaat is een zege voor uw klanttevredenheid

Klanttevredenheid kan worden aanzien als één van de belangrijkste aspecten met betrekking tot ISO certificering. Concreet zorgt ISO certificering er in de praktijk dan ook vaak voor dat er een verbetering van de service kan worden gerealiseerd terwijl ook de manier waarop klachten worden afgehandeld kan worden geoptimaliseerd. Op het ogenblik dat uw bedrijf houder is van een ISO certificaat zult u op die manier kunnen aantonen aan de buitenwereld dat u klanttevredenheid hoog in het vaandel draagt.

U weet zich te onderscheiden van uw concurrenten

Eveneens van cruciaal belang is het feit dat ISO certificering ervoor zorgt dat u zich weet te onderscheiden ten opzichte van uw concurrenten. Door middel van ISO certificering is het dan ook mogelijk om heel wat extra vertrouwen uit te stralen richting niet alleen potentiële klanten, maar ook mogelijke partners. Het wordt vaak onderschat, maar als houder van een ISO certificaat kunt u in de praktijk vaak wel degelijk rekenen op een structureel en belangrijk voordeel ten opzichte van uw belangrijkste concurrenten.

Let op, ISO certificering is steeds vaker een vereiste!

Het feit dat ISO certificering niet wettelijk verplicht is betekent niet dat u er niet goed aan doet om ze alsnog te behalen. Steeds vaker is het namelijk zo dat er bij aanbestedingen wordt gesteld dat deze alleen toegankelijk zijn voor ondernemingen die wel over ISO certificering beschikken. Op het ogenblik dat uw bedrijf geen houder is van een ISO certificaat is het dan ook perfect mogelijk dat u heel wat mogelijks interessante opdrachten aan uw neus voorbij ziet gaan. Dat kan uiteraard helemaal niet de bedoeling zijn, integendeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *