Waarom je in edelmetalen zou moeten investeren

Als investeerder kun je op veel verschillende manieren je geld beleggen. Velen gaan voor de aandelenmarkt, crypto of voor obligaties. Welke optie je zou moeten nemen hangt af van de mate van risico die je wilt nemen. De diverse opties komen met verschillende mate van risico’s. Veel mensen die geld hebben om te investeren maken gebruiken strategieën waarbij meerdere investeringsopties worden gebruikt. Een optie die misschien wel onderbelicht is, is het investeren in edelmetalen. Hoewel deze manier van investeren niet zo populair is vergeleken met de andere opties, kan het toch een goede keuze zijn om een deel van je geld in te investeren in edelmetalen. Het investeren in edelmetalen kan heel eenvoudig gedaan worden via een bedrijf als Holland Gold. Voor je dit doet is het uiteraard goed om Holland Gold ervaringen te lezen, zodat je goed beslagen ten ijs komt als je gaat investeren in goud, zilver, platina of palladium. 

Voordelen van investeren in edelmetalen

Het investeren in edelmetalen kan een goede keuze zijn wanneer je optimaal gebruik wilt maken van de voordelen die het met zich meebrengt. Veel investeerders geven bij het investeren in edelmetalen als reden dat het een stuk minder risico met zich meebrengt in vergelijking met andere beleggingsopties. Zeker wanneer er gekeken wordt naar de lange termijn zul je zien dat het investeren in edelmetalen een laag risico met zich meebrengt. Edelmetalen zijn schaarse goederen doordat er geen nieuwe geproduceerd kunnen worden, hoewel deze uiteraard wel gedolven kunnen worden. Wanneer een edelmetaal wordt verbruikt binnen een productieproces, zal het aanbod ervan daarna kleiner worden, aangezien een deel van het edelmetaal niet wordt gerecycled. Dit geldt vooral voor zilver.

Een ander voordeel voor het investeren in edelmetalen is dat het je haast garandeert dat je in de toekomst dezelfde koopkracht behoudt, of dat deze zelfs nog zal verbeteren. De prijzen van goederen en diensten zullen in de toekomst steeds meer gaan stijgen. Als gevolg kun je dus met hetzelfde geld minder gaan kopen. Je geld op de bank laten, zeker als je over veel geld beschikt, is dus geen slimme zet, omdat je er dan letterlijk op achteruit zult gaan. In augustus van dit jaar (2022) bedroeg de inflatie zelfs 13,6%, aldus het CBS. Investeren in edelmetalen kan dan ook een goed wapen zijn om in te zetten tegen de inflatie, die inmiddels naar recordhoogte is gestegen.

Investeren in edelmetalen met Holland Gold

Er zijn veel soorten edelmetalen waar je in kunt investeren. De populairste metalen zijn zilver en goud. Dit komt doordat het een tweede voordeel heeft naast behoud van koopkracht. Met name zilver wordt dus veel in elektronica verwerkt, waardoor er toenemende vraag is naar zilver. De verwachting is dat zilver steeds schaarser wordt om die reden, ook omdat er maar beperkt zilver wordt gewonnen uit de grond, en dat is bovendien minder dan dat er wordt verbruikt in de wereld. Voor goud geldt dat dit vooral in sieraden terecht komt, en ook hier is en blijft vraag naar. Zelfs als er een nieuw geldsysteem komt, dan blijven goud en zilver goed te verhandelen, om de hiervoor beschreven redenen.

Daarnaast zijn ook platina en palladium een goede optie als je op het punt staat om je geld in edelmetalen te beleggen. Al deze edelmetalen zijn terug te vinden op Holland Gold

Edelmetalen kopen in de vorm van munten en baren

De edelmetalen die je koopt moeten wel goed bewaard blijven. Om dit te doen is het vaak handig om de edelmetalen in bepaalde vormen te kopen. Veel voorkomende vormen voor edelmetalen zijn munten en baren. Edelmetalen in de vorm van munten en baren kunnen gemakkelijk en bovendien veilig opgeslagen worden in kluizen die in beheer zijn van partijen waar je in edelmetalen kunt beleggen. Sowieso lijkt het altijd raadzaam om gekochte edelmetalen niet thuis te bewaren, met oog op eventuele diefstal. En goed om te weten: voor de opslag van baren en munten in een externe kluis betaal je bovendien maar weinig geld op jaarbasis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *