Wat is voor u de beste motorverzekering op de markt?

Wanneer u een motor heeft gekocht zult u ook meteen willen kijken in de richting van het afsluiten van een motorverzekering. De standaard WA-verzekering voor motoren is in ieder geval wettelijk verplicht. Dit betekent concreet dat iedereen die eigenaar is van een motor ervoor moet kiezen om deze af te sluiten. Dit gezegd hebbende is de standaard WA-verzekering niet het enige type motorverzekering welke op de markt is terug te vinden. U kunt er dan ook probleemloos voor kiezen om een exemplaar af te sluiten welke heel wat uitgebreidere dekkingen voorziet. Om welke motorverzekeringen het hierbij dan precies gaat vertellen we u graag door middel van de informatie die u hier op deze pagina terug kunt vinden.

 

 • Wanneer kiezen voor de standaard WA motorverzekering?

 

De eerste motorverzekering is de standaard WA-verzekering. Indien u ervoor kiest om deze motorverzekering af te sluiten zult u kunnen vaststellen dat u daarvoor slechts een beperkte verzekeringspremie moet betalen. Deze lage premie klinkt bij veel mensen natuurlijk als muziek in de oren. Het moet evenwel gezegd worden dat deze beperkte premie het gevolg is van het feit dat uitsluitend schade wordt verzekert welke wordt veroorzaakt aan derden. Met de standaard WA motorverzekering kunt u dus nooit rekenen op een financiële compensatie voor schade aan de eigen motor. Dat is vervelend, maar voor veel mensen ook niet onoverkomelijk.

 

Heel wat mensen maken in principe enkel en alleen gebruik van hun motor voor recreatieve doeleinden. Dit betekent dat ze op jaarbasis slechts een zeer beperkte afstand afleggen. Het spreekt voor zich dat het risico op een ongeval met (ernstige) schade hierdoor sterk kan worden beperkt. Ook mensen die ervoor hebben gekozen om een voordelige motor aan te kopen kiezen in de praktijk wellicht het best voor deze motorverzekering. Voor deze mensen is het betalen van een hogere verzekeringspremie voor bijvoorbeeld een WA+ diefstal motorverzekering dan ook eigenlijk helemaal niet relevant.

   1. Loont het wel de moeite om een WA-verzekering te vergelijken?

Gaat uw voorkeur eveneens uit naar het afsluiten van een gewone WA motorverzekering? In dat geval heeft u zich wellicht reeds de vraag gesteld of het dan wel de moeite loont om een vergelijking uit te voeren. Veel mensen gaan er namelijk vanuit dat de premie welke moet worden betaald voor een WA motorverzekering toch bij elke verzekeraar dezelfde is. We kunnen maar beter meteen met de deur in huis vallen, dat is niet het geval. Bovendien is het zelfs mogelijk dat de polisvoorwaarden van een WA motorverzekering licht verschillen afhankelijk van de verzekeraar die ze aanbiedt. Het mag dan ook duidelijk zijn, in de praktijk is het zeker de moeite waard om ook de verschillende WA motorverzekeringen op de markt op een objectieve manier te vergelijken. Zo kunt u zeker financieel voordeel doen.

 

 • Wat zijn de voordelen van de WA+ diefstal motorverzekering?

 

Een iets uitgebreidere motorverzekering dan de gewone standaard WA-verzekering is de WA+ diefstal motorverzekering. Het gaat hierbij om een verzekering die zoals de naam reeds aangeeft niet over één, maar wel over twee concrete dekkingen beschikt. Enerzijds is er natuurlijk de wettelijk verplichte WA-dekking, maar daarnaast kunt u ook rekenen op een speciale dekking tegen diefstal van de motor. Deze laatste is vooral interessant voor mensen die bijvoorbeeld vaak hun motor op een onbewaakte parking moeten plaatsen. Ook eigenaars van een motor die niet over een afgesloten garage beschikken om hun voertuig in te plaatsen doen er mogelijks goed aan om de WA+ diefstal motorverzekering af te sluiten.

 

 • Wanneer de complete WA+ diefstal+ aanrijding verzekering afsluiten?

 

Last but not least heeft u ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de WA+ diefstal+ aanrijding motorverzekering. Het betreft hier een motorverzekering waarbij u kunt rekenen op de meest complete dekking. Bij een aanrijding wordt dus niet langer uitsluitend de schade verzekert welke is veroorzaakt aan derden, ook de eigen schade is verzekert. Ondanks het feit dat dit een zeer interessante motorverzekering is moet het wel gezegd dat er hier ook bepaalde nadelen aan verbonden zijn. In het bijzonder de hoge kostprijs van dit type van motorverzekering is voor veel mensen toch een behoorlijke doorn in het oog.

 

 • Wat is voor u nu echt de beste motorverzekering?

 

Inmiddels heeft u een goed beeld gekregen van de verschillende soorten motorverzekeringen die op de markt worden aangeboden. Dat is natuurlijk nog maar één ding. Hoe weet u nu namelijk precies welk type van motorverzekering voor u de beste keuze is? Zeer eenvoudig. Hiervoor kunt u rekening houden met verschillende factoren, namelijk:

 

 1. Het budget dat u voorhanden heeft voor uw motorverzekering;
 2. Het aantal kilometers welke u aflegt met uw motor;
 3. Over welke waarde of aankoopprijs de motor van uw keuze beschikt;

 

Op basis van de bovenstaande informatie wordt het in principe relatief eenvoudig mogelijk gemaakt om een keuze te maken tussen de diverse motorverzekeringen die worden aangeboden. Let wel, dat u er in eerste instantie voor kiest om bijvoorbeeld een WA+ diefstal+ aanrijding motorverzekering af te sluiten hoeft niet te betekenen dat u deze verzekering ook in de toekomst altijd moet blijven aanhouden. Van zodra de actuele waarde van uw motor aanzienlijk is gedaald is het mogelijks de moeite waard om ook uw verzekering hierop aan te passen. Alleen zo bent u pas echt altijd optimaal verzekerd!

 

 • Hoe de kostprijs van uw motorverzekering drukken?

 

Tot slot kan het ook nog interessant zijn om even te bekijken op welke manier u de betalen premie voor uw motorverzekering kunt drukken. Op dit vlak zijn er meerdere zaken waar u de nodige aandacht aan kunt besteden. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

 

 1. Bekijk of de wettelijk verplichte WA-verzekering voor u voldoende is of niet;
 2. Kies vrijwillig voor een hoger eigen risico voor uw motorverzekering;
 3. Vergelijk de prijs van motorverzekeringen bij verschillende verzekeraars;

 

Gaat u er ook voor kiezen om rekening te houden met de bovenstaande bespaartips voor het afsluiten van een motorverzekering? Dan kunt u er honderd procent zeker van zijn dat u uiteindelijk zult kiezen voor een verzekering die op alle gebied uw vooropgestelde verwachtingen zal weten in te lossen!

 

Uw motorverzekering sluit u af op www.diks.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *