Wijn kan nooit verkeerd zijn!

Maar wel onjuist behandeld worden. Dat wil zeggen dat je niet de geschikte materialen in huis hebt om wijn mee te schenken, serveren of in op te slaan.

En jij wilt je gasten maar wat graag laten zien dat jij van wanten weet! Daarom wil je zeker weten over de volgende accessoires beschikken.

Opener

Hierin zijn verschillende soorten te onderscheiden. In de meeste gevallen kunnen we je aanraden om het folie tot onder de rand weg te snijden, zodat de wijn er nooit langskomt en een metaalsmaak meekrijgt. Kies onder andere uit onderstaande methoden:

  • Kelnersmes: uiteraard gebruik je het lemmet voor het folie. Zodra dat is verwijderd, draai je de trekker in de kurk tot je nog één slag kunt maken. Daarna plaatse je de eerste richel van de hefboomarm tegen de hals van je fles aan. Beweeg je kelnersmes nu omhoog en draai hem uit de kurk. Laat deze nog in de fles zitten en haal die er vervolgens met je vingers uit. Die bied je vervolgens aan aan je gasten om ze met hun neus de wijn te laten beoordelen.
  • Klauwhamer en spijkers: folie verwijderd? Mooi! Hamer nu vijf lange spijkers voorzichtig in de kurk. Die haal je er één voor één uit met de klauw van de hamer, waarbij de kurk stukje bij beetje omhoog komt.
  • Coravin systeem: wat hebben het folie en de kurk gemeen wanneer je dit systeem gebruikt? Beide mag je lekker laten zitten! Je steekt de naald van het apparaat door de kurk en laat het argongas binnen. Hierdoor ontstaat druk in de fles en kun je vanuit het apparaat de wijn uitschenken. De smaak blijft volledig behouden, aangezien er geen zuurstof naar binnen kan!

Glazen

Uiteraard heb jij voor je gasten – en jezelf, laten we wel wezen – het mooiste kristal in huis gehaald. Bovendien ben je volledig bekend met de verschillen tussen de diverse glazen. De grote ronde kelk is immers altijd bedoeld voor rode wijn en zorgt dat de aroma’s en temperatuur volledig intact blijven. Witte wijn schenk je in de iets dunnere glazen en de smalle fluten zijn bedoeld om champagnebubbels volop te laten bruisen. Proost dan maar!

Wijnrek

Jouw groeiende verzameling kwaliteitswijnen mag gezien worden! Het liefste geef je deze dan ook een prominente plek in je interieur. Laat de prestigieuze flessen bijvoorbeeld rusten in een stijlvol wijnrek dat qua uiterlijk en uitstraling perfect past bij de omgeving waarin deze komt te staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *